У оквиру још једног Еразмус+ пројекта „Tiny Steps for Great Changes“ друга група ученика наше школе: Бењамин Адровић, Милица Мирковић, Маша Стрниша, Марија Маринковић и Ања Смољановић заједно са својим наставницама Зорицом Ђурђевић и Недом Товић су боравили у Португалији у школи „Agrupamento de Escolas de Barcelos” из Барселоша. Поред наше школе у Португалији су боравили и други партнери у пројекту, професори и ученици из Италије, Румуније и Шпаније.
На самом почетку су сви партнери представили своје школе, градове и државе како би своју културу и традицију приближили осталим учеснцима у пројекту. У дружењу у школи, уз музику и смех се заиграло и наше Ужичко коло.
У току пет радних дана ученици су имали различите активности у школи које су биле везане за рециклажу папира и заједничким радом, у међународним групама, су направили кратке филмове о рециклажи, изложбу украсних производа направљених од рецкилираног папира и написали прву строфу химне овог еколошког пројекта. Уз рад и дружење су усавршавали своје вештине у тимском раду, развијали креативност, подизали свест о значају рециклаже и при том комуницирали на енглеском језику.
Поред активности у школи, посетили су и оближње градове Порто и Брагу, затим музеј Museu de Olaria у Барселошу где су се упознали са историјом и традицијом како Барселоша тако и Португалије и имали прилику да сами украсе симбол Барселоша и целе Португалије, украсног петла – Galo de Barcelo.
Остварили су нове контакте, упознали различите културе и стекли пријатеље из различитих држава. Своје дружење ће наставити у мају 2022. у граду Дорохои у Румунији.