Три наставнице економске групе предмета: Гордана Селаковић, Нада Маљковић и Гордана Лазаревић Зделар су,  у оквиру Еразмус+ акредитованог пројекта бр. 2023-1-RS01-KA121-VET-000130054, боравиле у Љубљани, Словенија на активности посматрања на радном месту у периоду од 18.03 – 22.03.2024. године.

Том приликом су посетиле, и посматрале наставу у школи „Еkonomska gimnazija in Srednja Šola Radovljica“.  Имале су прилику да упореде образовни систем, образовне профиле и наставне планове и програме у  Словенији и Србији, посебно у стручном образовању.  Обишле су школу, упознале се са начином и организацијом рада у школи. Присуствале су часовима стручних предмета, виделе како наставници организују своје часове, које наставне методе користе, како раде са ученицима са посебним потребама.

Ово искуство је допринело да унапреде своје стручне компетенције за држање наставе, усвоје нове наставне методе и добију идеје како да унапреде своју наставу, као и рад саме школе. Упознале су и кроз разговоре размениле искуства са колегама из школе домаћина. По повратку су своја искуства пренеле колегама у школи. Надамо се да ће ова прва посета допринети будућој сарадњи двеју школа.