У оквиру Еразмус + пројекта „Tiny steps for great changes“ чија је тема екологија, ученици Економске школе „9.мај“ су 22. априла обележили Светски дан планете Земље. Свих пет партнерских школа у пројекту су овај дан обележили различитим активностима.
Сврха активности које су спроведене је била да се подигне свест ученика о значају екологије и зашите животне средине и корацима које сваки појединац треба да предузме да би допринео очувању наше планете за генерације које долазе.
У нашој школи су спроведене активности:
„А шта ја могу да учиним?“ у оквиру које су ученици на дрво од направљено од рециклираног папира остављали поруке о томе шта они као појединци чине или могу да учине да очувају своју средину.
„ Национални парк Фрушка гора и Специјални резерват природе Засавица“ је активност у којој су ученици кроз презентације представили ова два значајна природна блага која се налазе у нашој непосредној близини.
У „Еколошком квизу“ су учествовали ученици свих одељења првог разреда и кроз различита занимљива питања, игре и активности као што је „Рециклажна трка“ показали своје знање из екологије, а и научили нешто ново.
Приликом активности „Уређење школског дворишта“ наставници и ученици су обогатили наше двориште посадивши десет садница белог јасена и цвеће у школску башту.