У понедељак 20.09.2021. године делегација Економске школе „9.мај“ на челу са директором школе Новицом Новаковићем је посетила ЈУ Економску школу у Добоју. Циљ посете је био почетак успешне сарадње између две школе. Одржан је радни састанак уз присуство представника Градске управе Добој. На основу Споразума о сарадњи у области образовања с циљем испуњавања заједничких циљева Србије и Републике Српске према српској дијаспори потписаног 10. марта 2020. године између министра просвјете и културе Републике Српске Наталије Тривић и министра просвете, науке и технолошког развоја Србије Младена Шарчевића потписан је предлог о сарадњи између ове две школе који предвиђа испуњавање заједничких циљева у области образовања, рад на наставним плановима и програмима као и размену добре праксе.
Такође се надамо да ћемо овом сарадњом оснажити везе између школа у Републици Српској и Републици Србији кроз заједничке активности као што су такмичења, екскурзије, пројекти и заједнички рад на неговању и очувању српског језика Срба у дијаспори, заштити српског језика и очувања ћириличког писма.
Наша делегација је наишла на топлу добродошлицу домаћина,а наставници који су били чланови делегације су кроз презентације и разговор представили нашу школу и наш град ученицима и наставницима школе у Добоју.