Дaнaс je дaн слaвe, рaдoсти и вeсeљa, вeрe у српскoг Прoсвeтитeљa кojи je грaдиo мир, љубaв, брaтствo, кojи je вoлeo свaкoг, дaвao сeбe зa свaкoг, путoвao пo свeтињaмa, шкoлoвao сe, aли врaћao у рoдну груду и сeбe пoнoвo дaвao дo крaja, зa рoд из кojeг je никao и пoникao.
Свети Сава је симбол српске нације. Научио је свој народ шта је љубав, мирење, праштање, знање, истинољубље, част и достојанство. Својим животом и делима Свети Сава нам је оставио у аманет много вредног – да су вера, рад и учење нешто што највише вреди, покренуо је стваралачке потенцијале српског народа и дао нам путоказ куда треба ићи. Оплеменио је душу Србије врлинама које је проповедао на разумљив начин. За све што је учинио дугујемо му велику захвалност.
Данашњи дан треба да нас подсећа да учимо млађе нараштаје да поштују и негују образовање доброчинство хуманост несебичну веру и љубав
Потрудимо се да будемо јединствено, да живимо у братској слози и љубави са свим људима јер је то етика православља и светосавља.
Срећна нам свима школска слава Свети Сава.

Ове године смо школску славу обележили скромно, уз пригодан програм у присуству мањег броја гостију и запослених, али то неће умањити значај, лик и дело нашег првог архиепископа и заштитника. За ученике је организован квиз „Шта знаш о Светом Сави?“ који је одржан у уторак 26.01.2021.