периоду од 04.02.2020 – 11.02.2020.  директор школе Новица Новаковић, наставник куварства са практичном наставом Драган Вуколић, наставник услуживања са практичном наставом Алберт Мајор и наставник пословне информатике у туризму и угоститељству Александра Ковач  боравили су у Португалу, граду Барселош, школи  Agrupamento de Escolas de Barcelos.
Присустовали су  часовима својих колега и свакодневним активностима директора школе. Имали су прилику да размене искуства и мишљења, да разговарају са ученицима и другим колегама у школи. Стекли су увид у организацију рада школе, дневне активности, електронски дневник, начин рада, методе и алате који се користе у настави.
Упућени су у начин и методологију рада са ученицима са посебним потребама пошто школа партнер томе посвећује велику пажњу и има релавантно искуство.
Посетили су  објекте у којима ученици обављају практичну наставу и упознали се са начином организовања исте.
У понедељак, 10.02.2020. у просторијама партнерске школе је организована прослава 10 година рада Европског клуба школе и рада на европским пројектима. У оквиру прославе је организован Округли сто на тему европских пројеката у ком је учествовао и директор школе Новица Новаковић.  Прослави су присуствовали најважнији партнери школе домаћина из Шпаније, Украјине и Италије.
Свакодневно су у  послеподневним часовима организовне културолошке активности: посете градовима Брага, Порто и Виана до Каштело, представљање земаља учесница кроз традиционалну кухињу, размена искуства и  дружења са колегама из партнерске школе.
Последњег дана учесницима су уручени сертификати школе партнера.
Директор и наставници наше школе су на прави начин представили Србију, Сремску Митровицу и Економску школу „9.мај“. Целокупно искуство боравка у партнерској школи је допринело је интернационализацији наше школе и остваривању контаката важних за међународне пројекте у будућности.