Економска школа „9.мај“ из Сремске Митровице данас, 09.09.2019. године, започиње реализацију међународног Еразмус + пројекта „Learning through practice“ . Циљеви овог пројекта су: стицање увида у европске тенденције у  вођењу образовне институције, професионални развој наставника кроз усвајање европских стандарда за смерове угоститељски техничар и кувар,   као и побољшање квалитета, атрактивности и међународне димензије школе.
Партнер на пројекту је школа из Португала „Agrupamento de Escolas de Barcelos“ која ће , у фебруару 2020,  на пет дана примити директора Економске школе  и наставнике куварства, услуживања  и  пословне информатике у угоститељству и туризму да прате њихову наставу и да стекну увид у начин руковођења школом. 
Пројекат  такође обухвата низ припремних активности за учеснике размене као што су курс енглеског језика, интеркултуралне радионице, радионице на тему практичне наставе, а такође у активностима после размене  учесници  ће на различите начине поделити искуства која су стекли у португалској школи  и начине на које могу да их примене у својој настави.