09.05. и 10.05.2024. године Економска школа „9.мај“ из Сремске Митровице имала је част да буде домаћин  ученицима и професорима из ЈУ Економске школе Добој. Ово је била друга заједничка посета ученика и професора ЈУ Економске школе нашој школи.

Наставници и ученици наше школе уложили су пуно труда око организације посете, осмислили су низ активности како би се гости из Добоја осећали пријатно и како би са собом понели лепе емоције. Породице наших ученика су, такође, били гостопримљиви домаћини нашим гостима. 

Првог дана домаћини (директор Новица Новаковић, професорке српског језика и књижевности Славица Шатара, Верица Карић, професорке информатика Александра Ковач и Марија Симовљевић са ученицима) су дочекали госте из Добоја испред школе. После освежења за госте је приређен пригодан програм добродошлице, обилазак школе и радионица на тему „Напиши срцем“ поводом дана сећања на немили догађај у Основној школи „Владислав Рибникар“.

Другог дана реализовали смо обилазак града пешачком туром од школе савским кејом до Мале цркве (Православна црква Светог архиђакона Стефана) где смо, уз таласе реке,  од  наше професорице историје, чули причу о Светом Иринеју и најдужем балканском  висећем мосту који спаја Срем и Мачву (Мост Светог Иринеја). Затим смо посетили Житни трг, Музеј Срема, видели Царску палату, споменик мангулици и пулину. Шетњу смо наставили до градског парка и фонтане Камени цвет, Српског дома, галерије, позоришта и библиотеке где се наша сирмијумска шетња завршила. Уз наше госте, стазама царског  Сирмијума корачали су и наши ђаци, професорке српског језика Славица Шатара, Верица Карић, професорица историје Зорице Ђурђевић. Након обиласка града, у просторијама школе организован је округли сто економиста. Присуствовали су професори и ученици обе школе.

Гости и домаћини су имали прилику да се друже, ближе упознају, размене искуства, продубе стара и остваре нова познанства.  Растали су се са лепим емоцијама и плановима за следећи сусрет.