У оквиру Еразмус+ програма, Економска школа „9.мај“ је у периоду 19-23. јуна угостила наставника куварства, Ali Еyileten, из средње стручне школе „Sule Muzaffer Buyuk“ у граду Манавгат, Анталија, Турска. Током свог боравка, наставник је држао часове куварства, и представио нека од традиционалних турских јела као што су кебаб са плавим патлиџаном, десерт кадаиф и воћне колаче са кремом и чоколадом. Такође је показао како се кува традиционални турски црни чај. Ученици куварског и угоститељског смера су показали велико интересовање за турску кухињу и активно учествовали у припремама ових јела.
Поред часова у школи, колега из Турске је обишао наш град, бару Засавицу, Нови Сад и Београд. Посетио је и ресторане и кухиње ресторана у Сремској Митровици, Санта, Лађоја и Дијана, у којима ученици Економске школе обављају практичну наставу.