Давид Митрић ђак генерације Економске школе “9. мај” добитник је бесплатног школовања на ITAcademy, честитамо Давиду.
Компанија LINK Group у сарадњи са Фондацијом Њ.К.В. Престолонаследника Александра за образовање и културу одабрала је 30 матураната – ђака генерације, са територије Србије и Републике Српске који ће добити бесплатно школовање на ITAcademy.
Вест о отвореном конкурсу финансијске подршке објављена је на свечаном пријему матураната на Белом двору, а сви ђаци заинтересовани за једногодишње школовање слали су пријаве и мотивациона писма до 17. јула. У мотивационим писмима имали су задатак да се представе и опишу шта би желели да раде и на који начин планирају да искористе награду за усавршавање и напредовање. И ове године је владало велико интересовање за ИТ обуке и није било нимало лако одабрати 30 најинспиративнијих писама.
Међу одабранима је и млади Митровчанин Давид Митрић ђак генерације Економске школе “9. мај” .
ITAcademy, коју ће будући полазници моћи да похађају онлине – путем интернета, помоћу најсавременије платформе за учење на даљину, ради по званичном овлашћењу испитног одељења Универзитета у Кембриџу и, поред знања за најтраженије ИТ области, својим полазницима обезбеђује и стручна Cambridge, Microsoft и Adobe звања.