У периоду од 17-23. 04. три наставнице наше школе: Гордана Котарлић, Наташа Ордагић – наставнице економске групе предмета и Неда Товић, наставница пословног енглеског језика и координаторка пројекта,  су похађале курс за наставнике „Teaching Creativity in Schools“ у Љубљани, Словенија у оквиру акредитованог Ерасмус+ пројекта  2022-1-RS01-KA121-VET-000066679. Групу на курсу је чинило 17 наставнике из Србије, Хрватске, Финске, Мађарске, Норвешке и Румуније. Предавач  је била Настја Мулеј, дипломирани економиста, магистар комуникологије и социологије.Тема курса је била увођење креативног размишљања кроз различите алате у редовне и ваннаставне активности у школи. У току шест дана, наставници су се кроз интерактивне радионице упознали са најважнијим алатима који подстичу креативно размишљање код ученика. На крају курса стекли су знање о оквиру и моделима креативног и конструктивног размишљања и њиховој примени у учионици и ван ње. Посебан акценат је био на употреби алата у предузетништву које изучавају сви образовни профили у нашој школи. Посетили су и основну школу Табор у Логатеку, где су видели како ученички клуб кроз коришћење алата за креативно размишљање организује ликовни конкурс на државном нивоу.
Рад је био организован у међународним групама и наставници су имали прилику да размене мишљења и искуства.

Поред курса био је организован и низ култоролошких активности као што су обилазак Љубљане, посета граду Пиран који се налази на Јадранском мору и дружење на манифестацији „Отворена кухиња“  у центру Љубљане.

Из Љубљане су понеле најлепше утиске, добиле идеје за унапређење наставе стручних предмета  и стекле, како нова знања, тако и нова пријатељства са колегама широм Европе.