У оквиру евалуације пројекта одржан је огледни час који се састојао из корелације три предмета: Пословна информатика у туризму и угоститељству, куварство са практичном наставом и услуживање са практичном наставом. Часове су изводили наставници који су били учесници у мобилности: Александра Ковач, Драган Вуколић и Алберт Мајор.
Час пословне информатике је одржан у четвртак 03.09. на ком су ученици угоститељском смера, уз коришћење нових наставних метода, припремили калкулацију за намирнице које су се користиле на часу куварства.
У петак 04.09. су одржани часови куварства са практичном наставом и услуживања са практичном наставом. Наставници су представили ученицима нове методе припреме и услуживања хране које су видели приликом посете школи партнеру у Португалу и упоредили их са начинима припреме и услуживања у нашој земљи. Ученици су уз помоћ својих наставника припремили „Пилећи филе на португалски начин“ које су ученици угоститељског смера на свом часу услужили.
Часовима су, поред наставника из наше школе, присуствали и наставници из Мачванске средње школе из Богатића као и представници Градске управе.

У оквиру дисеминације пројекта 07.09.2020. године одржана је презентација пројекта у локалној заједници на главном градском тргу. На тргу су учесници у пројекту и ученици угоститељског и куварског смера грађанима делили флајере са информацијама о пројекту и кроз разговор им представили његове резултате и значај. Активност је наишла на велико интересовање наших суграђана.