У периоду од 27.02-03.03.2023. године Економска школа „9.мај“ из Сремске Митровице имала је част да буде домаћин иностраним ученицима и наставницима поводом четврте мобилности Ерасмус + пројекта “Tiny Steps for Great Changes” чија тема је екологија. Нашу земљу, град и школу посетило је 42 учесника, наставника и ученика, овог пројекта из Португалије, Шпаније, Италије и Румуније. Тема ове мобилности је била здрава исхрана под слоганом „You are what you eat“.
После традиционалног дочека гостију, уз обраћање директора школе Новице Новаковића, партнерске школе су представиле своје активности и упоредиле резултате анкете о познавању здраве исхране и навикама ученика у исхрани.
У послеподневним часовима је организован обилазак Царског града који је започео од мале цркве Св.Стефана преко Житни трг до Царске палате и централног трга. Након обиласка града, ученици су у међунарнодим групама учествовали у игри „решавања загонетки“ . Задатак је био да реше загонетку која се односи на неку од знаменитости града, пронађу је и фотографишу се.
Други дан мобилности гости су у пратњи својих домаћина провели у главном граду Србије, Београду. Посетили су храм Св. Саве, Ботаничку башту, Кнез Михајлову улицу и Калемегдан.

Трећег дана су организоване активности у школи. Активност којом је домаћин приближио своју културу и традицију је била радионица на којој су се гости упознали са нашим ћириличним писмом и уз помоћ домаћина научили да је читају.
Предавање које је одржао бивши професор школе Ђорђе Караклић, односило се на један од најважнијих еколошких проблема, а то је вишак хране у ресторанима који постаје отпад. Он је представио свој дипломски рад, апликацију за расподелу вишкова хране у ресторанима појединцима и хуманитарним организацијама по симболичним ценама.

У послеподневним часовима је одржана кулинарска радионица где су учесници у пројекту припремили четири здраве салате у којима су комбиноване намирнице из свих пет земаља учесница. Научили су и како да приреме здрав оброк „за понети“ који би им омогућио да се хране исправно и кад нису код куће.
Четврти дан је започет посетом специјалном резервату природе Засавица, где су се учесници упознали за производњом органске хране у оквиру овог резервата.
Дан је настављен радионциом у којој су по групама направили календар за 2023. годину са мотивима ове мобилности и намирницама са географским пореклом из свих пет држава.
Увече је одржана свечана вечера за свеучеснике на којој су подељени сертификати.
Петог дана су посетили музеј чувеног фудбалера Банета Ивановића. Такође је одржана и креативна радионица у којој су од рециклираног метала: лименки, чепова… правили украсне предмете.
Последња активност у овој мобилности је била писање четврте строфе химне пројекта „Ode tо Sustainability“ и учесници су гласањем изабрали најбољу.
Следећа и последња мобилност ће се одржати од 15-19. маја у граду Дорохи у Румунији.